İletişim Bilgileri

  • Maxi Güvenlik Sistemleri
  • İstiklal Mah 1106 Sokak No:1 ISPARTA
  • info@maxiguvenlik.com
  • 0246 218 2 218
  • 0246 228 38 44

AHD kameralar ve dvr cihazı analog alt yapı  ile 720p, 960p ve 1080p  görüntü teknolojisidir.

*Sistemde kullanılan kablo bakır olmalı aksi halde görüntülerde parazit olur nedeni sinyalin zayıf gitmesidir.

*AHD kameralar kaliteli kablolar kullanıldığında 500mt mesafede görüntü vermektedir.

*Dvr ayarları,network portları,cep telefonu izleme yazılımı v.s yazılımların tamamı AV-TC serisiyle aynıdır.

Kameralar ilk görüntü alındığında ekranda CVBS yazısı belirdiğinde kameranın AHD modda olmadığını gösterir AHD moda geçmek için kamera kablosunda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi işlem yapılmalıdır.

Cihaz menüsündeki ayarlarda ise aşağıdaki gibi çözünürlük AHDM’de olmalıdır.

Kayıt cihazındaki dijital moddaki bölümde aşağıda görüldüğü gibi bir çok modda kullanılabilir..

AHD kamera, analog CCTV altyapısını kullanarak 720p ve 1080p çözünürlükte görüntü elde edilebilen gelişmiş bir teknolojidir. 2014 yılı sonlarında duyurulan AHD teknolojisi, koaksiyel kablo üzerinden aktarılan analog video sinyalinin, AHD-DVR dijital kayıt cihazı tarafında işlenmesi esasına göre çalışmaktadır. AHD kamera teknolojisi geleneksel analog güvenlik sistemleri ile aynı altyapıyı kullanmakta olup HD kalitesinde yüksek çözünürlükte görüntü vermesi ve ekonomik bir sistem olmasından ötürü müşterilerin tercih sebepleri arasındadır.

AHD kamera sisteminin stabil çalışmasının yanı sıra diğer bir avantajı da, mevcut CCTV analog kamera sisteminizinkablolamasını değiştirmeden mevcut kameralarınızı AHD kameralarla, mevcut DVR kayıt cihazının da AHD-DVR kayıt cihazı ile değiştirmesi yeterlidir. Bu nedenle mevcut güvenlik sisteminizin AHD teknolojisine geçirilmesi oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştirilmektedir.

Merhaba normalde cihazı yeni aldığınız da kullanıcı adı : admin şifre : boştur. Siz cihaza şifre koyup unuttuysanız teknik servisimizi arayınız günlük şifre verecektir. Bu şekilde şifrenizi sıfırlar ve yeni şifre koyabilirsiniz

Merhaba Avenir super progfamı ile bağlantı yapmanız gerekir. Bütün ayarlarınız yapılmış ise ve görüntü alamıyorsanız portlarla alakalı olabilir cep telefonundan izlemeniz için 34567 portu açık olması gerekir. 

Merhaba Av-930s speed dome kameranızı ayarları yapılmış kayıt cihazından çıkarttığınız da yeni takmış olduğunuz cihazda ptz menüsünden protokol ayarınızı tekrar yapmanız gerekir. Speed dome kameranızın protokollerini speed dome kameranızı yeniden başlattığınızda görebilirsiniz.

Merhaba cihazınızın menüsünde sistem - dijital- kanal mod menüsüne giriceksiniz. Bu menü de cihazı hangi mod da çalıştırıcaksanız seçmeniz gerekir nvr olarak kullanmak istiyorsanız dijital kanallardan seçim yapmanız gerekir.

RTSP bağlantısı için önce rtsp player yazılımını bilgisayarınıza indirmeniz lazım "VLC PLAYER" daha sonra "rtsp://ip adresiniz:554/H264?ch1-8&subtype1" şeklinde yazmanız gerek. "CH" kanal numarasıdır. 554 port numarasıdır. AV-NVR04 - AV-NVR08 - AV-NVR16 - AV-NVR32 cihazlarına aynı kod ile bağlanabilirsiniz.

Avenir dvr kayıt cihazına ses bağlantısı yaptıysanız cihazın menüsünde Kayıt çözünürlüğü veya Kodla menüsü vardır. Bu menüye giriş yaparak ses kutucukları vardır hangi kanala ses bağlantısı yaptıysak o kanalın ses kutucuklarını işretlememiz gerekir.

  Cihazda 3 adet hazır Kullanıcı adı ve Şifre bulunmaktadır.

Kullanıcı Adı

:

admin

Şifre

:

admin

Kullanıcı Adı

:

666666

Şifre

:

666666

Kullanıcı Adı

:

888888

Şifre

:

888888

Kumandanın sağ üst tarafında bulunan "ADD" tuşuna bir defa basın. Önünüze çıkan ekrana "999" tuşlayıp "Enter" tuşuna basın. Kumandanız aktif hale gelecektir.

Dahua kayıt cihazlarında günluk master şifre sistemi vardir, 0246 218 2 218 numaramızı arayarak günlük şifrenizi temin edebilirsiniz. Bu şifre sadece aldığınız gün geçerlidir. bu şifre ile giriş yaptıktan sonra eski kullanıcıları silip yeni kullanıcılar atamanız gerekmektedir.

Mouse(fare) kullanarak daha kolay yedek alabilirsiniz.Mouse den sağ tuşu tıklayın,açılan pencerenin en altında Ana Menu yazar.Ana Menüyü tıkladığınızda kullanıcı adı ve şifre girişi çıkacaktır karşınıza.Giriş yaptıktan sonra Yedek yazan Bölüme tıklıyorsunuz.Açılan ekranda takılı olan USB diski seçiyorsunuz.Açılan saat ve tarih ekranında yedek almak istediğiniz zamanı belirliyorsunuz ve EKLE butonuna tıklıyorsunuz.sıralı halde kayıtları goreceksiniz.Almak istedikleriniz seçip ekranın en altında BAŞLAT butonuna tıklıyorsunuz.

 80 Portu, 554 Portu, 37777 Portu, 37778 Portu açılmalıdır.

Analog kameralara nazaran kurulumu montajı daha rahat ve megapixel çözünürlük ile daha kaliteli daha net görüntü veren bir sistemdir. Görüntü ve enerjiyi tek bir kablodan götürebilirsiniz, tabi bunun için kameranızın PoE yani “Power Over Ethernet” özellikli olması gerekir.  Herhangi bir analog’da ulaşabileceğiniz çözünürlük en fazla 960x576 iken Ip sistemde ulaşabileceğiniz 12 Megapixel yani 4200x2800’dür.

Sistemde kullanacağınız ürünler şunlardır;

  • NVR (Network Video Recorder) Kayıt Cihazı
  • IP Kamera (PoE özellikli)
  • PoE Switch
  • Cat6 veya Cat5 Kablo
  • Hard disk

Kurulumu ve montajından bahsedecek olursak;

Şekilde görüldüğü gibi kameraları cat5 veya cat6 kablo ile PoE özellikli switch’e giriyoruz. Aynı switch ile NVR’ın da bağlantısını sağlıyoruz. Kablolama işleminiz bittiğinde NVR üzerinde kameraları aratıyorsunuz. Ve eklemesini gerçekleştiriyorsunuz, tek dikkat etmeniz gereken nokta ip’lerin çakışmaması(aynı olmaması)’dır. Bunu da Nvr cihazından değiştirebiliyorsunuz.

Watermark, kamera görüntülerini kayıt eden cihazın görüntülerle oynandığında program sayesinde görebilme özelliğidir. Watermark, görüntülerin üzerine kodlama yöntemi ile özel kodlar yerleştirir. Bu özellik sayesinde kamera görüntüleri mahkemelerde delil olarak kullanılabilmektedir.

Watermark nasıl kullanılır?

Watermark, kayıt cihazının menüsünden veya networkten cihaza erişerek video ve ses ayarlarından aktif edilir.idmss programı sayesinde kayıtlarla oynanıp oynanmadığını , oynandıysa yüzde kaç oranında oynandığını görebiliriz. 

WDR Özelliği : Kamerada sahip olduğu çift taramalı sensör vasıtasıyla görüntüyü yüksek ve düşük hızda pozlayıp, karanlık alanlar için düşük hızda pozlama, parlak alanlar için yüksek hızda pozlama ile elde edilen görüntüleri birleştirerek görüntüyü elde eden teknolojiye WDR denir. ,Kamerada, görüntüdeki parlak ve karanlık alanlara ait kazanç değerlerini değiştirerek daha net ve belirgin bir görüntü alınmasını sağlayan özelliğe Dijital WDR denir.
DNR Özelliği : Kamerada düşük ışık seviyelerinde görüntüde oluşan  kumlanma efektini gidererek, dijitale çevrilmiş görüntüde yüksek bandgenişliği tasarrufu sağlayan teknolojiye DNR denir. Zaman ekseni eklenmiş gürültü giderme teknolojisine 3D-DNR denir.
BLC Özelliği : Kamerada arka plandan yüksek seviye ışık gelmesi durumunda, bu ışığın bastırılarak kadrajda oluşan karanlık alanların (silüet efekti) detaylandırılmasını sağlayan özelliğe BLC denir.
AWB Özelliği : Kamerada kullanıldığı ortamdaki ışık kaynaklarının farklılığı yüzünden beyaz renkte sapmalar olabilir. Bu durumda beyaz rengi oluşturan renklere farklı kazançlar uygulanıp orijinal beyaz renge ulaşılır. Bunu otomatik yapan özelliğe AWB denir. Beyaz dengesi için ATW, AWC gibi farklı yöntemler kulanılabilir.
Lüx :Kameranın anlamlı bir görüntü üretebilmesi için sensör  üzerine düşmesi gereken en düşük aydınlatma değeridir. Bu değer ne kadar düşük olursa, kamera karanlık ortamlarda daha iyi görüntü verir
ICR Özelliği :Kızılötesi ışınlar kameraların gündüz performansını olumsuz yönde etkileryerek renklerin doğru tonlarda üretilmesine engel olabilirler. Bu yüzden kameralarda ICR filtre düzeneği kullanılır. İki ayrı filtreden oluşan bu mekaniksel düzenek gündüz sadece görünür ışığı, gece ise görünür ışık ve kızılötesi ışığı birlikte geçirir.
WDR Özelliği :Kamerada sahip olduğu çift taramalı sensör vasıtasıyla görüntüyü yüksek ve düşük hızda pozlayıp, karanlık alanlar için düşük hızda pozlama, parlak alanlar için yüksek hızda pozlama ile elde edilen görüntüleri birleştirerek görüntüyü elde eden teknolojiye WDR denir. ,Kamerada, görüntüdeki parlak ve karanlık alanlara ait kazanç değerlerini değiştirerek daha net ve belirgin bir görüntü alınmasını sağlayan özelliğe Dijital WDR denir.

AES (Auto Electronic Shutter): Otomatik iris kontrolü. Değişken ışık seviyelerinde video sinyalini otomatik olarak güçlendiren elektronik devre.

AGC (Automatic gain control): Otomatik kazanç kontrolü. Düşük ışık seviyelerinde video işaretinin seviyesini yükselten elektronik devre.

ALC (Automatic level control): Otomatik irisli lenslerde peak/average kontrolü olarak da bilinir. Bu ayar "peak" yapılırsa ekrandaki parlak bölgeler daha detaylı, "average" yapılırsada karanlıkta kalmış bölgeler daha detaylı görülür.

AI (Automatic Iris): Kameraya gelen ışığı otomatik olarak ayarlayan lens. Lensin içinde ufak bir motor ve kuvvetlendirici bulunur (video drive) ve kameradan gelen bir kontrol işareti yardımı ile video işaretinin seviyesini sabit bir değerde (1Vp‐p) tutmaya çalışır. Lensin üzerinde, "tepe (peak)" ve "ortalama (average)" olarak değişen ışık şartlarına göre kullanmak için iki manuel kontrol bulunur.

AWB (Auto white balance): Renkli kameralarda kameranın çevredeki ışık miktarına göre otomatik olarak renkleri ayarlaması.

Back focus (ince netlik ayarı): Değişik arka odak uzaklıklı (back focus) lenslerin oluşturduğu netlik kaymalarını gidermek için kameranın algılayıcısını ileri veya geri mekanik olarak kaydırma. Zoom lens için önemli bir ayardır.

Bandwidth (bant genişliği): Spektrumda, işaretlerin taşınması için belirlenmiş frekans bölgesi.

BLC (Backlight compensation): Kamera bir pencere veya cam kapı gibi bir yere bakıyorsa, arkadan gelen ışığın kişilerin yüzlerini karartmaması için arkadaki ışığın bastırılması.

C‐mount: 2/3" ve 1" lensler için standart montaj. Lensin arka yüzeyi ile odak uzaklığı arası 17.526 mm'dir. Bir C‐mount lens, bir CS‐mount kameraya 5 mm'lik adaptör ring eklenerek kullanılabilir. 

CS‐Mount: 2/3". 1/2" ve 1/3" CS‐mount kameralar için dizayn edilmiş yeni nesil lensler. Lensin arka yüzeyi ile odak uzaklığı arası 12.5 mm'dir. CS‐mount lensler C‐mount kameralarla kullanılamazlar. Bu lensler C‐mount lenslere göre daha kompakt ve ucuzdurlar.

CCD (Charge coupled device): Kameranın ön kısmında, ışığa duyarlı yarı iletken malzemeden yapılmış bölge. Bu bölgenin boyu çapraz olarak ölçülür ve 1/4", 1/3", 1/2" veya 2/3" olabilir. İki tip CCD bulunur. Frame transfer ve interline transfer. 

Composite video: Senkronizasyon ve video işaretini birlikte barındıran tam video işareti. Senkronizasyon işareti 0.3V ve video işareti 7.0V olmalıdır.

dB: Desibel iki işaret arasındaki logaritmik oran.

DNR Özelliği: Kamerada düşük ışık seviyelerinde görüntüde oluşan  kumlanma efektini gidererek, dijitale çevrilmiş görüntüde yüksek bandgenişliği tasarrufu sağlayan teknolojiye DNR denir. Zaman ekseni eklenmiş gürültü giderme teknolojisine 3D-DNR denir.

D.D. (Direct drive, DC drive): Video drive lenslerde olduğu gibi kameradan referans olarak video işaretinin değil, D.C. gerilimin alındığı lensler.

Digital signal: Mikro işlemcilerin kullanılması için sayısal forma sokulmuş analog işareti.

E.I (Electronic iris): Kameranın shutter ayarını otomatik yaparak bazı yerlerde otomatik iris lensler yerine manuel iris lenslerin kullanılmasını sağlayan elektronik devre.

Frame (çerçeve): Resim karesi

FPS(Frame Per Second): 1 saniyede işlenen resim adedi

Hertz (Hz): Saniyedeki değişim sayısı.

İris: Görüntü algılayıcısı üzerine düşen ışık miktarını ayarlamaya yarayan mekanizma.

ISDN (Integrated Services Digital Network): Terminal adaptörleri kullanılarak video işaretlerinin 128 Kbps hızında iletilmesine izin veren dijital telefon hattı. Çoğu Avrupa ülkesinde kullanılır.

PSTN (Public Switched Telephone Network): Video işaretinin modem kullanılarak yollandığı standart telefon hatları.

Lens mount: C‐mount ve CS‐mount'a bakınız.

Lux: Lümen/metre kare olarak ışık yoğunluğu. Kameraların görüntü algılayıcılarının hassasiyetlerini tanımlamak için kullanılır.

Pan tilt: Kameranın üzerine konduğu yatay ve dikey hareketi sağlamak için kullanılan, uzaktan kumanda edilen motorlu ünite.

Time Lapse VCR: Uzun sürelerde kayıt yapmak için kullanılan endüstriyel video. 3 saat ile 960 saat değişen modlar da kayıt yapılabilir. Normalde 3 saatlik modda saniyede 25 resim kaydedilirken, kayıt süresi arttıkça bu sayı düşer. Bir alarm geldiğinde otomatik kayda geçip herhangi bir modda kayıt yapabilirler. Yakın zamanda yerlerini dijital kayıt cihazlarına bırakacaklardır.

Varifocal: İki farklı odak uzaklığı arasında istenen görüş açısının manuel olarak ayarlanabildiği lens (mesela:3.5‐8 mm).

VD(Video Drive): Kameradan referans olarak gelen video sinyaline göre İrisin kontrol edildiği lensler.

Video switcher (video anahtarlayıcı): Değişik kameraların monitörde izlenmesini sağlayan cihaz. Kameralar manuel veya otomatik olarak ekrana getirilebilir.

VMD ‐ video Motion Detection: Görüntüdeki kontrast değişiminin elektronik analizi yapılarak hareket algılaması yapılan sistem.